Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Αυτοί είναι οι δύο νεκροί από τη συντριβή του μονοκινητήριου στη Φωκίδα (Σκάλωμα Δωρίδας)




Ο απόστρατος σμήναρχος Τάσος Σταματάκης και ο επιχειρηματίας Δημοσθένης Σεραφειμίδης είναι οι δύο άντρες που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Piper, σήμερα το απόγευμα, στο Σκάλωμα Φωκίδας.   

Ο σμήναρχος Σταματάκης είχε υπηρετήσει κατά το παρελθόν στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, οι συνάδελφοί του σμηναγού κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε στο ενεργητικό του αναγκαστική προσγείωση με Φάντομ.   

Η δεύτερη σορός ανήκει στον Δημοσθένη Σεραφειμιδη που δραστηριοποιείτο στο χώρο των ηλεκτρονικών στο Φαραί Αχαίας. 

Ο σμήναρχος Τάσος Σταματάκης 
Ο επιχειρηματίας Δημοσθένης Σεραφειμίδης 

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 μ.μ.   
Τα ακριβή αίτια της πτώσης δεν είναι ακόμα γνωστά αλλά, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κυβερνήτης είχε κάνει λόγο για μηχανικό πρόβλημα στο μονοκινητήριο, ενημερώνοντας πως θα επιχειρήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην εθνική οδό.   

Ωστόσο σύμφωνα με πηγή που επικαλέστηκε το κανάλι, το αεροσκάφος ακούμπησε σε καλώδιο της ΔΕΗ που πιθανότατα να ανέκοψε την ομαλή πορεία προς τον δρόμο, με αποτέλεσμα τη μοιραία συντριβή.   

Ένας από τους επιβαίνοντες σκοτώθηκε ακαριαία από την πτώση ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Οι νεκροί ήταν 50 και 55 ετών αντίστοιχα.   

Από τον τρόπο πτώσης του αεροσκάφους, είναι εμφανές ότι ο πιλότος επιχείρησε να το προσγειώσει με ασφάλεια, καθώς, όπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, «ήταν φανερό ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα» με τον έλεγχό του μονοκινητηρίου.   

Διπλή πτήση   
Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα-Μεσολόγγι, όταν από το δεύτερο αεροσκάφος υπήρξε αναφορά στον ασύρματο, για «αναγκαστική προσγείωση» του προπορευόμενου αεροσκάφους.   Άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν αμέσως στο σημείο της συντριβής αλλά, όπως αποδείχθηκε, ήταν πολύ αργά και για τους δύο επιβαίνοντες.  


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: