Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Σκέψεις – οράματα … αναβάθμισης του Δήμου Δελφών

                                          Αποτέλεσμα εικόνας για δελφοι         
                                 ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                
 Γαλαξίδι 27 Απριλίου 2018                                                                                                                              
Προς - τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών             - τον κ. Δήμαρχο            
Θέμα :  Σκέψεις – οράματα … αναβάθμισης του Δήμου Δελφών 


Κύριε Πρόεδρε , κύριε Δήμαρχε , δημοτικοί σύμβουλοι ,  όπως είναι γνωστό ένας από τους βασικούς  σχεδιασμούς των εκάστοτε εκλεγμένων <<διοικήσεων >> των ΟΤΑ είναι η καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών τους με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα η οποία θα έχει σα βασικό στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του  .       Πέραν όμως από αυτά που έχει … πετύχει η σημερινή διοίκηση έχετε ποτέ διερωτηθεί αν ο διπλανός ή ο … παραδιπλανός δήμος έχει πετύχει περισσότερα από ότι ο δήμος Δελφών , σε ποιους τομείς και που οφείλεται αυτή η επιτυχία ;
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ , τα τελευταία χρόνια,  διαπρέπει σε πάρα πολλούς τομείς .                                         
Μήπως θα έπρεπε επισήμως να  ζητηθεί από το δήμο αυτό μία συνοπτική ενημέρωση και στη συνέχεια να ακολουθήσει μία συνάντηση από εκπροσώπους του Δήμου , ΔΕΥΑ , Επιμελητήριο και φορείς στα Τρίκαλα για υποβολή ερωτημάτων , ανταλλαγή απόψεων κ.τ.λ. ;                                                                                                                                              
Τα πάντα δεν εξαρτώνται μόνο από το χρήμα αλλά είναι συνδυασμός αυτού ,  σχεδιασμών , οργάνωσης , συντονισμού και υλοποίησης των οραμάτων .
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ πριν από πάρα πολλά χρόνια έχει εφαρμόσει στο δημοτικό νοσοκομείο πλήρη αυτονομία ηλεκτρικής ενέργειας ( χρήση των μηχανημάτων, φωτισμού  και ψύξη θέρμανση) .                                                              
Ο ίδιος δήμος επί Καλλικρατικής διοίκησης  για την ύδρευση-αποχέτευση αφού  για σύντομο χρονικό διάστημα έλαβε σκληρά εισπρακτικά μέτρα,  αντικατέστησε σχεδόν όλα τα δίκτυα αγωγών ,                                        
Το μεγαλόπνοο αυτό έργο διασφαλίζοντας στην ύδρευση την αποφυγή διαρροών , υποκλοπών και την ποιότητα νερού , μείωσε το λειτουργικό  κόστος και  την τελική επιβάρυνση στον πολίτη . Μάλιστα σε Δ.Ε. οι οποίες είχαν δικές τους πηγές νερού, όπως σε εμάς οι Δελφοί , η χρέωση κατανάλωσης είναι ελάχιστη !!!                                                                                                         
Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ , στις δεκαετίες 1990 και 2000 είχε λάβει μέτρα κοινωνικής πολιτικής . Επίσης είχε προβεί σε γεωτρήσεις για το πότισμα  δένδρων και φυτών . Ο τετράκις εκλεγείς τότε δήμαρχος κ. Γεωργάκης είχε εφαρμόσει τη λειτουργία σεμιναρίων εκπαίδευσης προσωπικού για τους ΟΤΑ , σεμινάρια τα οποία στη συνέχεια λειτουργούσαν διαδικτυακά με συμμετοχή πανεπιστημιακών καθηγητών . Πρόσφατα ο ίδιος δήμος εφάρμοσε μία πρωτοποριακή ιδέα .                     
Την μέσω ενός διαδικτυακού προγράμματος εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης .                                                                       
Το πρόγραμμα αυτό σκοπό έχει
1  ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ . Με αυτό οι πολίτες μπορούν να μεταφέρουν τα αιτήματά τους εύκολα και άμεσα στους αρμόδιους που εργάζονται για την πόλη τους και να υποστηριχθούν από συμπολίτες τους . Με αυτό η Δημοτική Αρχή έχει πλέον το εργαλείο για να είναι οργανωμένη και πληροφορημένη , να λειτουργεί άμεσα και αποτελεσματικά .                                                                                               
2  ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ . Με αυτό οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν με συμπολίτες τους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα , τις ίδιες ανησυχίες και επιθυμούν τις ίδιες αλλαγές για το Δήμο τους . Μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις , να συντο-νιστούν και να υλοποιήσουν ενέργειες , να προωθήσουν από κοινού αιτήματα στη Δημοτική Αρχή.                        
  Μήπως θα ήταν σκόπιμο να ζητήσετε από το Δήμο Ηλιούπολης πληροφοριακή ενημέρωση για την εφαρμογή του προγράμματος και τα αποτελέσματά του ώστε στη συνέχεια να πράξετε τα δέοντα ; Οι καιροί αλλάζουν κι οι διοικήσεις που προβλέπουν και .. προτρέχουν αυτών , διαπρέπουν !!!
Πιστεύω ότι με την αλλαγή σκέψης και νοοτροπίας και με τη σταδιακή εφαρμογή των παραπάνω … οραμάτων θα υπάρξει πραγματικά ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου Δελφών .


                                                                                                                     Ευστάθιος Μαρματάκης 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω την επιστολή του κυρίου Μαρματάκη!

Δεν τον γνωριζω προσωπικά, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία. Οι σωστές απόψεις και δη οι λύσεις για τόσο σημαντικά ζητήματα πρέπει να γίνονται γνωστές και να ενθαρρύνονται από όλους μας!

Μακάρι ο κύριος Δήμαρχος και οι λοιποί εκλεγμένοι να τα λάβουν σοβαρά υπόψην τους!